Titulní obrázek


Subaru Outback 2013

Automobilka Subaru si pro letošní rok připravila vylepšený model Outback. Těšit se můžeme na skvělý podvozek, pohon všech kol a navigaci v českém jazyce.

Povinné ručení 2012: V letošním roce se ceny povinného ručení dostaly vlivem konkurence na historická minima. Máte-li starší smlouvu, porovnejte si vaši platbu s některou online kalkulaček povinného ručení.

Zásadní změny nového Subaru neproběhly v oblasti vzhledu, ale pod kapotou. V útrobách Outbacku pracuje zbrusu nový zážehový motor, čtyřválcový boxer s objemem 2,5 litru. Výkon zdolá 173 koní a točivý moment se vyšvihne na 235 Nm. To stačí na zrychlení z nuly na stokilometrovou rychlost za téměř deset sekund a maximální rychlost je nastavena na 198 km/h.

Dvouapůllitrový agregát je v nabídce pouze s bezstupňovou převodovkou CVT, takže dilema ohledně výběru řazení vyřešil výrobce za své zákazníky, samozřejmostí je pohon všech kol. S novým motorem by měl Outback nabídnout dynamičtější, ale také ekonomičtější jízdu, tabulky mluví o 7,6 litrech spotřeby v porovnání s předchozím modelem a 8,1 litry paliva na 100 kilometrů. Vyšší točivý moment v nízkých a středních otáčkách je důsledkem prodloužení zdvihu. Kromě motoru je nová také převodovka Lineartronic.

Změny, které mohou být patrné na první pohled, zahrnují nové laky karoserie, novou masku chladiče a jiný nárazník, nové přední světlomety a nový design sedmnáctipalcových kol.

Co je zřetelnější než nové sladění barev kabině je přítomnost nového multimediálního zařízení. Navigace je jednoduchá a přehledná.

Podvozek byl pro rok 2013 přeladěn a auto disponuje větší jistotou a stabilitou. Nový motor má více síly v nižších a středních otáčkách. A je úspornější. Rychlosti nepřispívá automatická převodovka bez klasických stupňů.

Novinky u nového Outbacku asi neodhalíte na první pohled, ale přijdete na ně postupně tím, že je budete využívat. Vaše soužití s vozem bude zase o něco příjemnější. A levnější.